Rien Prins advies bv

Herbestemming ING kantoor Haarlemmerweg

2015 – 2016

Ontwerp: TANK – Menno Kooistra Amsterdam

 

complex oudkantoorgebouwen-ing-3-john-Toren nieuw

slide-header-1

(foto’s van website TANK – Menno Kooistra Architects)

Projectontwikkelaar Pinnacle gaat de oude kantoorgebouwen van de Postbank/ING transformeren tot woningen. De ambitie is om het gebied Haarlemmerweg, met kantoorgebouwen tot aan Sloterdijk, te ontwikkelen tot een aantrekkelijk woongebied dat mooi aansluit op het Westerpark en de omliggende buurten van West.

Het stedenbouwkundig ontwerp van dit complex is van MVRDV. Het architectenbureau TANK – Menno Kooistra heeft, voor de herbestemming van de toren in het complex, het ontwerp “de Voortuinen” gemaakt. Zie ook het filmpje in deze link.

De Voortuinen bestaat uit veertien verdiepingen, met lichte en comfortabele appartementen en penthouses met eigen ruime terrassen. De combinatie van transformatie van een oud kantoorgebouw naar nieuwbouw, het panoramisch uitzicht, de terrassen, de liften, het Westerpark en wonen aan het water maken dit project uniek.

Voor dit project ben ik verantwoordelijk voor de bouwkostenramingen en adviseer ik de opdrachtgever en het ontwerpteam met kostenmanagement vanaf het voorlopig ontwerp tot aan de aanbesteding van het project.